April Runs

… hikes, kickbikes, skis and more

Tucnakova Srpnova vyzva

Srpen je u nas tradicne top-season: barak plnej hostu, dvere se netrhnou a my neurvem. Kdyz prisla Renata s napadem na bezeckou vyzvu prave uprostred leta, spadla mi celist… a probudilo se ve mne me soutezive ja. Posledni dobou beham nepravidelne, bez nalady a cile – mozna prave behaci vyzva je neco pro me.
Kdyz se k nam pripojily jeste Houba s Liskou, bylo mi jasny, ze to bude litej boj.

IMG_20170815_145134

Srpen u nas v udoli

Krome behani jsme do vyzvy o urvani co nejvetsiho poctu kilometru  pripojily a ruznyma koeficientama poladily i horskou turistiku (Liska planovala dovolenou v Jesenikach), kolo a kolobezku. Liska jako nejschopnejsi z nas vysvihla bozi excelovou tabulku a pak uz jen stacilo den co den horlive makat a zapisovat.

Jak uz jsem predeslala, situace u nas nebyla idealni: hned v uvodu mesice tu na navsteve byl 12H se Slunecko a taky kamoska B se trema detma. V druhy pulce mesice prijela nase babi a V slavila narozeniny, ke vsemu se v Zell am See jel IRONMAN 70.3. Cas jsem proste hledala, jak se dalo. Par vybehu zacinalo rano pred patou a casto jsem se neodvazila dal do hory ve strachu, ze se nestihnu vratit uvarit hostum snidanovy kafe.

IMG_20170817_061105

Vychod slunce nad niedernsillskym rybnikem

Houba si diky cyklodovolene od zacatku vyrobila smrtelny naskok a my za ni vlaly. Kdyz se situace po par dnech trochu upravila, pri jedne vyjizdce me cestou z Kaprunu srazil z kolobezky kluk na horskym kole. Nejenom, ze mi zmodrala noha a bricho, ale predni kolo Miba se zkroutilo do tak kvalitni osmy, ze se kolo neprotocilo vidlici. Co ted? Proste vic behat!

IMG-20170812-WA0000

Srazka s blbcem

Ve tretim tydnu jsem ze zoufalstvi natocila 66 bezeckych kilometru, tyhle pro spoustu lidi smesne objemy ja naposledy behala pred peti lety… Zacala jsem dohanet Houbu a uzivat si sveho pomaleho a neohrabaneho (lec vytrvaleho) behu.

IMG_20170816_104933

Niedernsill jako na dlani

Pres WhatsApp a Garmin Connect mezitim prichazely hlasky od holek. Liska nasledovala hlas sveho srdce do Jeseniku a mocne zamichala poradim 54 km dlouhym ultra prechodem horskeho masivu. Tucnakovi se rozlomila klenba (myslim, ze takhle nejak to rikala – ale presnou diagnozu nikdo nezna), takze zacala na kole jezdit na pivo: z domova k Lasikum (takova fajn hospudka, pro me vzdy zavrena – nekde na soutoku Vltavy a Labe). Houba vybihala temer denne za humna, pricemz profil jejich trailu vypadal vzdy jako stredne obtizny horsky pulmaraton.

IMG_20170818_103519

Dalsi vybeh nad Niedernsill

Vsechny jsme nadavaly na hromadici se kupicky smrdutejch bezeckejch hadru a cas plynul a plynul, az nastal posledni srpnovy vikend: slo se z tlustejch do tenkejch. Tucnak premluvila rodinu na vikendovou MTB akcicku a spolecne v podstate objeli jizni Polsko. Houba strihla v jizerkach pulmaratonek, Liska udrzovaci beh, ja si rozsekala zadek na kasi na spinningovym kole… kazdej se proste snazil, jak umel.

IMG_20170822_135628

Vyrizena…

Z euforie a sneni o moznem vitezstvi me tri dny pred koncem mesice uprostred noci vzbudily krece v zadku. Nepomohly ani ruzove pilulky, gluteus mocne protestoval proti jakymukoli pohybu… A tak se Houba prese me v konecnym poradi prenesla s lehkosti sobe vlastni. My ostatni na ni obdivne virtualne pohledly a taky sme slastne vydechly. Mne nezbylo nez ledovat a doufat, ze bolest pred zahajenim dalsi mozne vyzvy odezni.

IMG_20170901_143503

And the winner is…

Summa summarum prima akcicka pripominajici Janathon. Dohromady (= ve ctyrech) jsme za jedenatricet srpnovych dnu zvladly odbehnout 582 km, ujet na kole/kolobce 717 km a ujit po horach 134 km. Zadny svetovy rekordy jsme nepokorily, ale pocit je to super a presne o to slo. Tucnakovi dik za vyzvednuti z gauce a vsem pak respekt!

Celkovou vitezkou je Houba, gratulace!

Single Post Navigation

10 thoughts on “Tucnakova Srpnova vyzva

  1. Marcela on said:

    Tak to je skvělá výzva! Gratuluju 🙂

  2. Hezký, jsi dobrá! A 66 za týden je velice slušný číslo – obvykle nemívám o moc víc a MM tvrdí, že 60-80 km/týdně stačí na každý normální ultra a tomu já věřím 🙂 Takže v létě něco spolu?

    • Cha chaaa. Zacala bych uz tim souslovim ‘normalni ultra’…. Spis jsem zvedava, co planovaci komise na rok 2018 urci tobe. Jinak za nas at do noveho skolniho roku skocite po hlave a s usmevem!

  3. Malý medvěd on said:

    Krása se snoubí s dokonalostí, prostě super nápad a velkolepé provedení. Moc gratuluji
    jen tak dál a ať se daří!
    MM

  4. Dík, že jste mě zvedly z gauče a rozhejbaly – díky vám jsem neutrpěla ve Vršatci mezinárodní ostudu. A hlavně..bylo ta to zábava! Tak hurá na září 🙂

  5. 12Honza on said:

    Teda… jeste, ze me chlapci nemotivuji nejakymi vyzvami:)… To uz bych padl uplne:)…
    Velky obdiv ke skvelym vykonum, ke vzajemne (byt virtualni) pospolitosti a k neuveritelne soutezivosti.. kterou ja (v behu) celkem casto marne hledam..:)
    Tak at se pri te zariove.. neznicite!!
    Vsemu zdar! Ultra a kamaradum.. zvlast! 12:)

    • Diky, Honzo. Devcata jsou opravdu velmi souteziva. Zari sotva zacalo a Houba jiz uvazuje o koupi behatka na kraceni zimnich veceru… Ale hlavne ta pospolitost a motivacni energie, to je bomba!

Leave a comment